Monday, November 05, 2007

deci da

am fo' in uk, business trip. de unde să încep? nene, la aia totul e foarte scump. adik, cum plm să plăteşti 1.5 lire pe o sticlă de 0.5 de cola (btw, preţul la coca cola este cel mai bun etalon pentru a măsura aşa ceva). aia au lirelele alea cum zici ca la noi leul greu:

11 lire un drum dus-întors cu trenul de cam o oră pâna la londra
2 lire să mergi cu double decker
fro 4 lire la metrou (care, btw, e imens şi schema arată ca o fafrurie de macaroane)
15 lire să te urci în london eye.
250 de lire cazarea într-un hotele de 2 stele, 3 nopţi, fără mâncare. (asta în guildford, la 50 KM de londra)

noroc cu indianu' şi cu bacănia lui din colţ, cu preţuri oarecum normale (pecsi la fro 6.5 ron)

în afară de asta, londra este un mare magazin: m-am plimbat fro 2 ore cu autobuzul şi nu am reuşit să văd altceva decât magazine, chiar şi în zonele mai puţin scumpe. de centru, ce să mai zic. eo nu stiu ce produc englezii ăştia de au nevoie de atâtea magazine.

la slujbele low end sunt numai imigranţi, fie din fostele colonii (indieni, negri, asiatici) fie est europeni (deşi foarte rari). englezu' normal nu prea are treabă cu astea. la heathrow, de la ofiţerii de vamă şi până la cei care împachetează bagajele, toţi sunt de altă naţie. şoferi de autobuze, măturători, etc. marea majoritate imigranţi

şi, că tot veni vorba de aeroport.... e imens. la plecare, am fost întrebaţi la ce terminal trebuie să plecăm pentru că aparent nu poţi merge între ele în timp util datorită distanţei foarte mari. btw, costă 5 lire să-ti împachetezi un obiect în folie de plastic cu bule.

altă chestie tare... peste tot e plin de camere de luat vederi. nu cred ca poţi face pipilică la frun colţ fară să fii amendat! :D şi, mai mult, totul este curat, praf mai deloc. te poţi tăvăli lejer pe asfalt.


când îmi mai aduc aminte, mai scriu.

later edit: câteva poze aici.

2 comments:

  1. ZOMG. Zi-ne de femeile grase si blonde, de cum ploua tot timpul, bea toata lumea ceai la 5? au palarii si umbrela bosorogii? umor englezesc?

    ReplyDelete
  2. zic, o chestie care a devenit stresantă: dupe absolut orice dialog, ăia termină cu un "thank youuuuu" în care alungesc aiurea partea cu you până devine un fel de "iuuuuuuuuu". după o zi, eram deja stresat.

    femei: unele fenomenale, mai ales multarele sau alea blonde cu sânge viking. altele praf. dar, să zic ca nu atâtea impresii în cap ca p-aicea :).

    n-a plouat decât în prima zi, în rest a fo' ok. într-adevăr şi ceva boşorogi, dar liniştiti şi rapizi, nu te loveai de ei ca la noi în tramvai. deci, restecpa, oldz people!

    şi creepy este cum merg aşa liniştiti pe stânga pe străduţele alea strâmte de o sinugră bandă. e chiar aiurea.

    în rest, uită-te la poze.

    ReplyDelete