Saturday, January 31, 2009

Drept la replica

Replica la asta

34 de GRESELI in timpul INTERVIULUI, facute de angajatori
(Din raportu' lu' ma-ta)

1) sa-mi multumesti, porc capitalist ce esti, ca mi-am miscat curul meu paros de acasa si am venit pana la interviu sa-ti explic ca eu sunt cea mai buna inventie de la rotita de la mouse, tu esti cea mai tare companie de pe piata, si in general singurul meu defect e ca "sunt perfectionist".

2)Cand pui jobul pe site de joburi, sa ai grija sa pui 6 paragrafe cu cerinte: sa fi absolvit harvardul, sa fie pana in 25 de ani, tanar si dinamic, cu cel putin 10 ani de experienta in domeniu, sa fie disponibil pentru "orar prelungit" si sa fie rezistent la stres.

Ultimul paragraf, eventual scris cu font de 5 italic, e cu ce oferi tu angajatului: Colectiv tanar, posibilitate de cariera. Punct. Pula salariu, pula ce mai dai tu pe langa salariu. Angajatul e un sclav obosit, si tu ii faci lui o mare favoare ca il chemi sa munceasca la tine pe tarla.

3) sa nu uiti sa scrii ca salariul e negociabil. Evident, doar in jos. Adica ala vine la tine si zice ca vrea 25 de milioane, tu zici ca salariul e 15 si daca nu ii convine sa se duca in alta parte. Curat negociere!

4) Sa nu uiti sa ai calculatorul langa tine cand vin sclavii sa-ti proslaveasca firma. El vorbeste si tu stai pe mess, mai scrii un e-mail, te uiti sa vezi ce-au comentat baietii pe hi5 despre tine...

5) De asemenea, e foarte important ca iobagii sa cunoasca foarte devreme regula numarul 1 a firmei: timpul sefului este cel mai important lucru de pe planeta, mai important chiar decat soarele sau petrolul. Tu vii la interviu cu 10 minute inainte, ca asa e frumos, si el te pune sa astepti 30 de minute. Singur. Intr-o camera intunecata. Unde e frig.

6) Un manager nu e manager adevarat pana nu intreaba la interviu:
a) Unde te vezi peste 5 ani?
b) Zi-mi un defect si o calitate care le ai tu, acolo
c) ce stii despre firma asta?

Raspunsurile corecte sunt: a) in locul tau, gras chelios, face-a-mi-as schiuri din crucea ma-tii b)defect: sunt minutios calitate: restu` c)ca e cea mai tare, am auzit ca ati cumparat google de curand, e adevarat?

Semnat:

G. A. Ozaru,
Patron

1 comment:

  1. GG!

    Citește niște întrebări aici ca să te caci pe tine de râs!

    ReplyDelete