Monday, January 25, 2010

Cum e să fii român

De câteva luni bune sunt membru al grupului Freecycle București. Pentru cine nu știe care e treaba, e un loc unde se dau (respectiv primesc) lucruri gratuite: de la mobilă la componente de calculator, haine și te-miri-ce. Nu e vorba de gunoaie sau rebuturi, ci de lucruri de care nu mai ai nevoie și stau aiurea prin casă. Foarte frumoasă ideea. Până să intervină românii.

Anunțurile sunt de două feluri: cele care încep cu "OFER" și cele care încep cu "CAUT".
"OFER" reprezinta cam (maxim) 25% din totalul anunțurilor și de obicei se oferă haine, componente de calculator mai vechi (monitoare CRT, Pentium 3, that sort of stuff), animale și mobilă. E, și acum vin băieții cu "CAUT", care caută mașini de spălat, PC-uri și laptopuri. Na, că v-am pus și poză ca să vedeți diferența între cerere și ofertă:



Bun. Aseară îmi aduc aminte de tastatura ce stă pe dulap de vreo 6 luni. Nu e ceva mega-valoros, o tastatura Microsoft pe PS2 care valoreaza vreo 200 mii acum, maxim. Zic, hai s-o dau, decât să adune praf la mine pe dulap, mai bine o folosește cineva. Dau anunțul și stau. Mă caută 10 oameni în 10 minute. Unii dau e-mail politicos și civilizat: "Salut, aș dori eu alea dacă se poate, cum facem?"; alții sunt businessman-ii de okazii "Sal ma intereseaza oferta ta!!!!!", altii sunt cocalarii de mess "ceao m-ai ai tst?". Punctul culminant a fost atins astăzi pe la 2 (anunțul l-am dat aseară pe la 7) : Domnul Constantin Badea a găsit de cuviință să-mi dea un reply care suna așa: "C. BADEA - -07243575XX". Adică pula mea, dacă vreau să dau repede tastatura, trebuie să-l sun eo pe el, eventual să mă duc să i-o duc acasă.

În concluzie, când ajungeți (și când zic ajungeți mă refer la cei 3 cititori ai acestui blog) acasă vedeți dacă e ceva ce n-ați folosit de mult și ar putea fi folosit de altul cu maxim de succes și puneți mâna și donați.

1 comment:

  1. toata treaba asta e buna sa scapi de vechituri... eo am dat niste mobila veche, au venit cu tot cu masina si au plecat fara sa ma agit.

    ReplyDelete